Met deze blog kunnen jullie mee genieten van mijn wereldreis naar
fantastische landen, intrigerende culturen, inspirerende mensen &
ongelooflijke verhalen.

vrijdag 2 mei 2014

Back home sooner than expected but ready to retake my journey!

Wat nog voorafging ;-) 
Costa Rica - Tortoguero village is een geweldig klein dorpje afgescheiden van de buitenwereld... geen auto's, geen geasfalteerde wegen, enkel bereikbaar per boot & grenzend aan Tortoguero National Park. Dit park staat bekend om de 2 soorten schildpadden die hier komen nesten. Van April tot Juni zijn het de gigantische Leatherbacks & van Juli tot November de Green turtles. Deze beestjes komen in de nestingsperiode verschillende keren naar het strand om hun eieren te leggen & te begraven. Van de 1000 eieren die zo één schildpad legt per seizoen komt er slechts 1 eitje uit...



Zo een nestingsritueel zag ik wel zitten, dus ging ik mee op nachttour naar het strand (vermits deze beestjes enkel 's nachts uit het water komen). Zonder zaklamp (remember mijn nachtblindheid) om de beestjes niet af te schrikken stapten we aan een hels tempo over het strand op zoek naar een mama die haar eieren kwam leggen. Na 3 uur wandelen nogsteeds geen schildpad gezien & na 00u is het verboden voor de toeristen om op het strand te zijn..., dus keerden we terug zonder beloning. Alhoewel, onze gids was zo charmant & kunstzinnig in zijn uitleg dat ik het hele ritueel van de schildpad zelf kan naspelen (to be continued ;-) )... 

Tijdens mijn verblijf in Tortoguero kwam ook mijn hoest weer opzetten... ondertussen sleepte ik deze al mee van in Argentinië, dus ik besloot in mijn volgende stop maar een dokter te raadplegen. Zo gezegd, zo gedaan... met als resultaat dat ik "allergisch voor het subtropische klimaat" verklaard werd... Nuja, dit klonk mij al vreemd in de oren, maar je gaat er toch vanuit dat een dokter weet waar hij mee bezig is. Mocht het niet zijn dat ik op dat moment in Puerto Viejo (of beter bekend als Puerto fumo - van de hippies & de drugstrafic) verbleef...  Na 3 dagen in bed en nog steeds niet helemaal beter nam ik de bus naar de hoofdstad San José. Om daar rechtstreeks de taxi te nemen naar het ziekenhuis. Mevrouw u heeft een longontsteking, was de diagnose van dokter 2 in het ziekenhuis van San José. Ok, nieuwe antibiotica, cortisone, allergiepillen,.... en 2 dagen in bed alvorens ik moest doorvliegen naar Curaçao. Toen ik aankwam op de luchthaven, vroeg ik om assistentie... en zo werd ik dus in de rolstoel naar mijn vliegtuig gebracht... wat een raar gevoel met alle mensen me "meelijwekkend" bekeken ;-) 

Curaçao werd niet beter & na dokter nr 3 die me vertelde dat ik geen longontsteking, maar een longvliesontsteking had... had ik het helemaal gehad! Eén telefoontje naar de chica en ik wist wat mij te doen stond - Getting myself home! Nu, KLM dacht daar even anders over want ondertussen was het paasvakantie & waren de vliegtuigen allemaal volboekt voor de komende 10 dagen (ja, ik denk toch ook dat de hele wereld nog in zware crisis leeft ;-) )
Na 2 dagen stand-by met mijn koffer op de luchthaven te hebben gestaan, kon ik uiteindelijk terug naar het Belgenland vliegen.

At this moment:


- Gaat het een stuk beter met mij & ben ik terug blond :-) haha!

- Ga ik toch nog voor een paar testjes naar het tropische instituut (kwestie van alle beestjes, bacteriën enz uit te sluiten)
- Word ik niet zo goed gezind van volgend artikel dat ik enkel kan beamen na 2 antibiotica-kuren & een hoop andere rommel die mij niet zo goed vooruithielpen
- Genoot ik van mijn eerste Belgische frietjes in 4 maanden waarna ik zag op de weegschaal dat die 4 maanden & de cortisone niet veel goed hadden gedaan om dan maar weer eens een dieetje in te plannen
- Ging ik shaken op de Overtime in de vernieuwde Versuz tussen alle over-opgedirkte mensjes maar in het gezelschap van top vriendinnen!
- Zag ik Justin Timberlake @ Sportpaleis & vond het enigszins jammer dat hij de vrouw van zijn leven al gevonden had  ;-)

- Nam ik terug kleren uit een kast i.p.v. een valieske
- Moet ik mij niet meer afvragen waar ik ben als ik wakker word 's morgens
- Kijk ik toch weer stiekem uit naar nieuwe avonturen!

One week to go & ik ben er weer mee weg voor PART 2!  :-) London baby - here I come!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten